HAVUCLU KAYMAKLI CEZERYE

Malzemeler
6 tane havuc
1 su b. toz şeker
1 su b. dolusu kırılmış ceviz ici
1 su b. hindistan cevizi
1 cay k. tarcın
1 paket vanilya
5 gr kaymak
1 paket betibor biskuvi
Yapılışı
Oncelikle havuclarımızı yıkayıp,kabuklarını soyup,rendeliyoruz.
Rendelediğimiz havucları tenceremize alıp şekerini ilave ediyoruz.
Kısık ateşe koyuruz ki havuclar suyunu bıraksın..
Arada bir karıştırarak kısık ateşte suyunu cekene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
Havuclarımız,iyice suyunu cekip,macun kıvamına gelince ateşten alıyoruz.
Biskuvileri ufalayıp,cevizi,tarcın ilave edip,hindistan cevizi serpilmiş bir tepsiye karışımı dokuyoruz.
Soğuyan karışımdan ceviz buyukluğunde parcalar alıp elimizle top şekli veriyoruz.
Yaptığımız topları,bol hindistan cevizine bulayıp uzerine kaymak koyup servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
ALINTIDIR
KAYNAK:tatlıdan tuzluya