REVANİ


Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi veya
portakal kabuğu rendesi(isteğe bağlı)

ŞERBET İCİN
4.5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu

YAPILIŞI

Şerbetini kaynatın.
Yumurtalarla toz şekeri iyice cırpın. Yoğurt , Sıvı yağ,vanilya, irmik ve un katılır. En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
Tepsi yağlanarak cırpılan hamur dokulur. Uzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
İstenilen şekilde kesilerek yapılan şerbet ılık olarak hamurun uzerine dokulur.hindistan cevizi,fındık vb.suslenir.
ALINTIDIR
KAYNAK:yemek sepeti