TAVŞAN KURABİYE


MALZEMELER
4.5 cay bardagi un (cay bardagi biraz buyuk olacak)

135 gr. oda sicakliginda yumusamis margarin

5 tepeleme corba kasigi pudra sekeri

1 yumurta aki

2 cay kasigi sekerli vanilin


YAPILIŞI
Butun malzemeyi iyice yoguralim ve yogurdugumuz hamuru 4-5 parcaya ayirip, buzdolabinda 1 saat dinlendirelim. Hamur dinlendikten sonra her bir parcayi tek tek cikartip, sekillendirelim. Cunku hamurun seklini kaybetmemesi icin soguk olmasi gerekiyor.Firini 175 derecede isitmaya baslayalim. Dolaptan cikarttigimiz bir parca hamurdan, ceviz buyuklugunda bir parca kopartalim ve ucu sivri olacak sekilde yuvarlayalim. Kurabiyelerin sekillerinin dar olmasina ozen gosterelim, cunku piserken yayiliyorlar. . On kısma iki nokta ile goz yapalım..Ucu sivri temiz bir dikis makasi ile gozlerinin arkasindan kulak keselim. Hazirladigimiz kurabiyeleri, yagli kagit serilmis firin tepsisine aralikli olarak yerlestirelim ve onceden 175 derecede isittigimiz firinda, uzerleri hafif renk degistirinceye kadar pisirelim. Pisen kurabiyeleri firindan cikartip, soguduktan sonra servis yapalim.
ALINTIDIR...
kaynak:yemek perisi