UCGEN MANTI
MALZEMELERİ
3 yumurta
3 cay bardağı su
tuz
Aldığı kadar un
250gr kıyma
1 adet kuru soğan
Maydanoz
Pulbiber
Yapılışı
Hamuru ne kadar yumuşak olsa o kadar kolay acılır ve katlama sırasında cabuk kurumaz.Hamur yoğrulur ve bezeler alınır.Teker teker acılıp ,kucuk kareler halinde kesilir...
İc malzeme :kıyma, doğranmış soğan,maydanoz ve tuz ,baharat eklenip karıştırılır...Uzerine hazırlanmış harc konup ucgen kapatılır...
Tencere de su kaynatılır kaynayan suya mantılar eklenir ve kaynayıp mantılar suyun ustune cıkınca suzulur...Biraz soğuyunca uzerine sarımsaklı yoğurt eklenir..Ve tabaklara alınıp uzerine istenilen sos dokulur...






