
HAZIRLAMA SURESİ: 15 DK.
PİŞME SURESİ: 20 DK.
4 KİŞİLİK
MALZEMELER
250 gr. tavuk ciğeri
2 patates
2 corba kaşığı margarin
6 su bardağı tavuk suyu
1 cay bardağı Calrose pirinci
1 corba kaşığı un
1 cay bardağı su
1 corba kaşığı sirke
Tuz, kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI
Tavuk ciğerini kucuk kucuk doğrayın. 6 bardak tavuk suyunu tencereye alıp 1 kaşık margarin ilave edin. Pirinci yıkayıp suzun ve kaynamakta olan tavuk suyuna ekleyin. Pirincler hafif hafif yumuşayınca doğranmış ciğeri ilave edin yumuşayıncaya kadar pişirin. Patatesleri soyup kucuk kupler halinde doğrayın. 1 kaşık margarini tavada eritip patatesleri kızartın. 1 kaşık unu 1 cay bardağı suyla karıştırın. Kaynamakta olan corbaya surekli karıştırarak ekleyin. Sirke, tuz ve kızarmış patatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kırmızı toz biber serpip sıcak olarak servis yapın.