CİKOLATALI LOKUM

Malzemeler:
3 su bardağı sut,
3 yemek kaşığı tepeleme un,
2 yemek kaşığı şeker (cok tatlı seviyorsanız artırabilirsiniz),
2 yemek kaşığı kakao,
Yarım paket vanilya,
80 gr sutlu fındıklı cikolata

Arası İcin:
1 poşet kremşanti,
Yarım su bardağı sut,
uzeri icin bolca hindistan cevizi ve cekilmiş fındıkici

Yapılışı:
Sut, un, kakao, şeker, vanilyayı ocağa alın. Cikolatayıda kucuk kucuk bolun, onu da koyun. Cırpma teliyle surekli karıştırıp koyulaşana kadar pişirin. Dikdortgen bir tepsinin altına hindistan cevizi ve yeşil fıstığı serpin. Pişirdiğiniz koyu muhallebiyi duzgunce heryerine eşit şekilde yayın.
Tepsideki muhallebinin kalınlığı yarım cm kadar olacak, aksi takdirde goruntu hoş olmuyor. Yani tepsiyi cok iyi ayarlamanız gerekli. Muhallebiyi soğumaya bırakın. Bu arada arası icin krem şantiyi hazırlayın. Soğuyan muhallebinin uzerine onuda duzgunce yayın, dolaba kaldırıp en az 1-2 saat soğumaya bırakın. Servis yapmaya yakın dolaptan alın, boyuna 4 enine 3'e keserek 12 dikdortgen elde edin. Yassı bir tabağa hindistan cevizi ve yeşil fıstığı bolca koyun. Minik dikdortgenleri spatula ile uclarından hafifce kaldırıp eliniz ile cabuk hareketlerle rulo yapın. hindistan cevizi ve yeşil fıstık dolu tabağa alıp heryerlerini bulayın. Afiyet Olsun...
Alıntıdır..
Kaynak:tatlıdan tuzluya