
Gul Pogacalar (pamuk tadinda)
Malzemeler:
1 su bardagi zeytinyag
2-3 su bardagi ilik sut
1 su bardagi ilik su
yarim bardak yogurt
1 tatli kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
2 yemek kasigi kuru maya
Aldigi kadar un (yaklasik 1 kg)
Ic harci:
500 gr ispanak
1 sogan
pulbiber,karabiber, tuz
Hazirlanisi:
Oncelikle kuru mayayi 1 bardak ilik su,tuz ve seker ile 10 dk kadar bir kapta mayalamaya birakiyoruz.
Sonra sirasiyla sut, yogurt siviyag ve azar azar unumuzu ekleyip hamurumuzu yogurmaya basliyoruz.
Hamurun kivami kati olmasin, hafif ele yapisir bir hamur elde edin. Iyice yogurulan hamuru 40 dk
mayalanmaya birakin. O sirada ic harcimizi hazirlayalim,ic harci arzunuza gore degistirebilirsiniz.
Ispanaklarin saplarini kesip sirkeli su da 10 dk bekletip, guzelce yikayip ince ince dogradim.
Tava da once ince kiyilmis soganlari kavurdum,daha sonra ispaklarimizi ekleyip suyunu cekene dek
kavurmaya devam ettim. Pul piberi ve tuzunu ilave edip sogumaya birakin..
Mayalanan hamurunuzu bezelere ayirin, ve hamuru ister el yardimiyla ister merdaneyle acin.
Yuvarlak olarak actigimiz hamurun 4 kosesine centik atin, ic harci orta kisma ekleyin.
Centik atilan kisimlari sirasiyla ic harca dogru kivirin, gul seklini aldigini goreceksiniz.
Biten gul pogacalara yumurta sarisi surup, 180 derecede ustu kizarana dek pisirin.
Her zaman uyguladigim tarifimdir..
Afiyet olsun, denemeyen kalmasin
