Yarım kilo kıyma
1 cay bardağı pirinc
1 adet soğan
1 yumurta
Karabiber, kimyon, tuz

Kızartmak icin;
Sıvı yağı
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu veya normal un



Pirinci yumuşayana kadar suda haşlayın, sonra suzguye koyun suyu suzulsun. Soğanı cok ince doğrayın. Yarım kilo kıymanın yarısını, soğanla beraber az yağda kavurun. Soğumaya bırakın. Yoğurma kabına kavrulan kıymayı, ciğ kıymayı, haşlanmış pirinci koyun. Uzerine 1 yumurta kırın, karabiber, kimyon ve tuzunu ilave edin hepsini iyice yoğurun. Yoğurduğunuz kofteyi, buzdolabında yarım saat bekletin. Kofte harcından yumurta buyukluğunde parcalar kopartın. Elinizde yuvarlayıp hafifce yassılaştırın. Kofteleri tepsiye sıralayın, derin bir kaseye iki yumurta kırın azıcık tuz koyup cırpıcıyla iyice cırpın. Kofteleri once galeta ununa sonra cırptığınız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.