Hamuru icin;
1 cay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağı
5 damla sirke
1 kilo un
Aldığı kadar ılık su

İci icin;
Ceviz ve Fındık

Uzeri icin;
100 g margarin
100 g tereyağ

Şerbeti icin;
6 su bardağı şeker
7 su bardağı su



Hamur malzemelerin bir kaba alarak yoğurun. Yavaş yavaş ılık su ekleyerek kıvamını bulun. Hamurdan 20 tane minik beze oluşturun. Her bir bezeyi nişasta ile acarak tepsi buyukluğune getirip aralarına cevizli fındık karışımdan dokerek tepsiye dizin. Fırına surmeden once baklavayı dilimleyerek eritmiş olduğunuz margarin ve tereyağ karışımını hamurun uzerine gezdirin. 160 derecede ısıtılmış fırında baklavayı kızartın.

Baklavamız pişerken bir yandan da şerbeti hazırlayın. Şerbet kısık ateşten koyu bir kıvam alana kadar pişirilmeli. Şerbet sıcakken fırından cıkan sıcak baklavanın uzerine dokulmeli.