
Azeri mutfağı Azerbaycan'nın ulusal mutfağıdır. Avrupa ve Ortadoğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir. Ayrıca Azeri mutfağı yorelere gore de farklılıklar gosterir.
Hamur İşleri
Duşbere
Xemiraşı
Gurze
Kuymak
Firni
Suzme xingal
Salatalar
Soyutma
Khazar salatası
Azerbaycan salatası
Yeşillikler
Fasulye fisindjan
Corbalar
Umac
Piti
Kofte - bozbaş
Turşu sıyık
Parca - bozbaş
Tavuk corbası
Pelmeni
Haş(Kelle paca)
Sulu xingal
Dovğa
Ayran - doğramac
Hamuraşı
Balva
xediceler ve gunaylar aliler ve sabuhiler
Et yemekleri
Tike kebap
Tavuk kebabı
Amator kebabı
Lule kebabı
Tava kebabı
Abgust
Pilavlar
Sutlu pilav
Meyveli pilav
Parca doşemeli pilav
Dereotulu pilav
Tavuklu pilav
Cığırtma pilav
Kıymalı pilav
Ham-doşemeli pilav
Sebze kavurmalı pilav
Fasulyalı pilav
Fisincan pilavı
Tahta pilav
Salyangoz pilavı
fbli pilav
Dolmalar
Yarpaq dolması(Yaprak dolması)
Kələm dolması(Lahana dolması)
Badımcan dolması(Patlıcan dolması)
Əvəlik dolması
Soğan dolması
Heyva dolması(Ayva dolması)
Alma dolması(Elma dolması)
Pamidor dolması(Domates dolması)
Nar kavurması
Turşu kavurması
Kızartılmış hayvan iciriği
Tava eti
Patlıcan cığırtması
Tendirde kızartılmış pilic
Arzuman koftesi
Ovrişte
Yayma
Sebze kavurması
Tatlılar
Shakerbura
Shakerchurek
Baku baklavası
Şeki baklavası
Shor Gogal
Gyrmabadam
Salyangozlu profiterol
Ciğerli baklava
ALINTIDIR.........