1 su bardağı ılık sut
1 su bardağı maden suyu
1 paket maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta akı (sarısı uzerine)
5-6 su bardağı un

İc harcı icin;
1 tutam maydanoz
1 kase cokelek (yoksa beyaz peynir)

Uzeri icin;
1 yumurtanın sarısı



Oncelikle bir kabın icinde sut, sıvı yağı, maden suyu ve yumurta akını karıştırın. Daha sonra kabartma tozu, şeker, tuz ve unu ilave edin ve iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin. Sonra hamurun uzerini ortup ılık ortamda 30 dakika kadar mayalandırın. Hamur mayalandıktan sonra cevizden biraz daha buyuk parcalar koparıp yuvarlayın. Hamuru tezgah uzerinde acın ve bardak yardımıyla yuvarlaklar elde edin. Daha sonra ic harcımızı hamurun tam ortasına koyup karşılıklı kenarları kapatın. Hamuru ortadan ikiye bıcakla kesip 2 gul elde edin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Uzerine yumurta sarısı surun. Onceden ısıtılmış fırında 200 derecede uzeri kızarana kadar pişirin.