1 su bardağı haşhaş
250 gr margarin
1 cay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 cay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
margarin oda sıcaklığında olucak
250 gr margarin, 1 cay bardağı pudra şekeri, 1 cay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, 1’er paket kabartma tozu ve vanilya karıştırılır Azar azar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamurdan cevizden biraz kucuk bezeler yapılır. Elde yuvarlanan bezeler haşhaşa batırılır ve ortalarına bastırılarak cukurlar acılıp tepsiye dizilir. Haşhaşlı kurabiye hamurları onceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişmeye bırakılır. Pişip biraz soğuyan kurabiyelerin ortasına marmelat doldurulur
kıştan kalma kızılcık marmelatım vardı ben onunla yaptım siz istediğiniz marmelatla yapabilirsiniz