Malzemeler:
Altı icin:
1.5 paket Eti burcak (toplam: 30 tane olacak)
1/4 bardak eritilmiş tereyağı
1/2 bardak toz şeker
1 avuc kadar cekilmiş ceviz
(Ben şekeri kullanmıyorum.. Ceviz koymasanız da olur, isteğe bağlı)
Once biskuvileri robotto un haline gelinceye kadar cekin. Sonra erimiş tereyağını karıştırıp, kaşık ile iyice karıştırın. Orta boy bir kelepceli kalıbın alt yuzeyine yağlı kağıt doşeyin ve kalıbı kelepceleyin. Bunların hepsini karıştırıp kaşıkla eze eze kalıba yerleştirin. Yuksekliklerinin eşit olmasına dikkat edin. Ve hemen buzdolabına koyup, icini hazırlamaya başlayın.
İci icin Malzeme:
3 kutu PINAR BEYAZ (labne değil, mutlaka pınar beyaz olacak)
1.5 paket Nestle-Mis veya Pınar marka krema (SEK veya diğer kremaları almayın, cok sulu oluyor)
1.5 bardak toz şeker
2 kaşık mısır nişastası
2 vanilya
1 corba kaşığı limon suyu
6 yumurta (buyuklerse 5 tane yeterli)
1 cay kaşığı tuz
Yaparken sıralama cok onemli.. Lutfen sırasıyla:
Once pınar beyazları bir kaba koyup mixer ile Krema gibi olana kadar iyice cırpın. Sonra toz şekeri ekleyin, cırpmaya devam edin. Sonra, yumurtaları TEKER TEKER (teker teker cırpmanız cok onemli) kırın ve cırpın. Ne kadar uzun sure cırparsanız o kadar kıvamlı oluyor. Limon suyu ve vanilyaları da ekleyin. Tuzu ve nişastayı da koyun. En son kremayı ekleyin ve iyice cırpın.
Onemli Not: Aman yazmayı unutmuşum, cok onemli.. Kalıbın kenarlarını mutlaka once yağlayın, ve sonra unlayın.. Altına zaten yağlı kağıt koyuyorsunuz (kenarlarından taşırın biraz onemli değil) yapışmaz!!
Buzdolabına koyduğunuz kalıbı cıkarıp, tum bu malzemeyi uzerine dokun.
170 derecede 1 SAAT pişirin!! (Fırın kapağını kesinlikle acmayın)
Ve piştikten sonra fırını kapayın ancak SAKIN KAPAĞINI ACMAYIN. EN AZ 1 SAAT ILINMASINI BEKLEYİN.
Bu arada:
Donmuş franbuazlarınızı veya vişnelerinizi daha onceden cozmuş olmalısınız. Cozerken delikli bir suzgece koyun ki, cozulen sular altındaki kaba biriksin. Biriken meyve sularını bir kaba alın. İcine goz kararı su katın. Pudra şekeri katın (yaklaşık 3 corba kaşığı kadar).. Mısır nişastası koyun (2 corba kaşığı filan) ve 1 taşım kaynayana kadar surekli karıştırarak koyultun. Pişen cheesecake'in uzerine once meyveleri dizin, ve sonra İyice ılınmış olan jolenizi dokun. 1 gun yenmeden buzdolabında beklemesi lazım.
Bu pastanın en onemli ozelliği, pişerken once kabarıp, daha sonra kenarlarının kabarık kalması ve ortasının cokmesidir. Boylece meyveleri dizmek ve sosunu dokmek icin yeriniz oluyor..