*ETİMEK TATLISI*
Malzemeler
-1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti
-1.5 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
Muhallebi icin malzemeler
-1/2 kilo sut
-1 su bardağı şeker
-2 yemek kaşığı un
-1 yemek margarin
-1 yemek kaşığı ince cekilmiş fındık
-4-5 parca cikolata
etimekler borcama dizilir.
derin bir tencerenin icine 1.5 su bardağı şeker koyulup karamelize olana kadar yakılır. yakılan şekerin icine 3 su bardağı kaynar su dokulerek kaynaması beklenir. kaynayan şerbet etimeklerin uzerine dokulerek cekmesi beklenir. ilk başta fazla gibi gorunsede şerbet etimekler kısa bir sure icerisinde emiyor şerbeti.





ayrı bir tencerenin icine 1/2 kilo sut dokulur. 2 yemek kaşığı un bir tabakta azcık su yardımı ile ozenerek suzgecten gecirilir ve sutun icine dokulur. bu karışımın uzerine 1 su bardağı şeker ilave edilir. ardından ocağa alınan muhallebilik malzemeler karıştırılmaya başlanır. ısındığı zaman 1 yemek kaşığı fındık ilave edilir. muhallebi yumuşak bir kıvama gelince margarin eklenerek eritilir. margarin eriyince cukur bir kaba bir kepce kadar alınarak cikolatalar eklenir ve susleme icin kenara ayrılır. muhallebi koyu bir kıvama gelince ocaktan alınarak etimeklerin uzerine duzgunce dokulur ve buzluğa konularak 10-15 dakika donması beklenir. uzerindeki cikolata suslemesi beyaza karışmaması icin soğumalıdır. ardından buzluktan alınan tatlının uzerine kenara ayırdığımız cikolatalı sos ile suslemesi yapılır. bir kac saat dolapta soğuttuktan sonra isteğe gore dondurma ile servis edilir.






AFİYET OLSUN...
