Sevgili arkadaşlar coook kolay bir tarif et ve tavuk yemeklerinin yanında da yemeğe doyamayacağınız bir lezzet. Gecen misafirlerime yaptım, tavuk da cok lezzetliydi ama inanın herkez ikinciye sadece pureyi istedi.


Başlıyoruuuuzzz;

Malzemeleratates, sut, tereyağı ve tuz


Puf nokta: patatesleri sutte haşlıyoruz bu cok onemli.(lezzet burdan geliyor)

-Patates miktarını siz belirleyin onemli olan patatesler tenceredeyken sut patateslerin seviyesini gecmeyecek. eşit seviyede olacak.
-Bırakın kısık ateşte guzelce haşlansınlar. Sonra yavaş yavaş ezmeye başlayın kaşıkla.
-Kaynadıktan sonra sut ve patatesleri kısmen ezince tereyağımızı koyuyoruz. 1 yemek kaşığı diyeyim. Ama size bağlı gene. Fakat unutmayın tereyağ lezzet verir.
-Karıştırıyoruz ara ara ve tuzunu koyuyoruz. Cıvık kaldıysa endişe etmeyin ocağın altını acarak biraz daha pişirince gitgide katılaşıyor zaten.
-en son blendrdan geciriyoruz ve puremiz misler gibi hazıııııır...



patates
sut
tereyağı
tuz

Kesinlikle sutte pişirilmeli patatesler.