MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
2 adet patates
2 adet soğan
1 kaşık salca
yarım cay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
İlk once tenceremize yağımızı dokuyoruz daha sonra salcamızı dokuyoruz ve biraz pişmesini bekliyoruz . Daha sonra kırmızı merciğemizi dokuyoruz 1-2 dk. salcayla karıştırıyoruz daha sonra 8 su bardağı soğuk suyu dokuyoruz onun uzerine patates ve soğanlarımızı doğruyoruz ve haşlanmasını bekliyoruz . mercimek haşlandıktan sonra blender yardımıyla eziyoruz . en son başka biir tavada tereyağını eritiyoruz icerisine biraz kuru nane ve pul biber atalım . en son olarak da tereyağımızı mercimeğin uzerine dokelim . Afiyet olsun