
Hamuru Icin gerekli Malzemeler :
200 ml sut
50 gr margarin veya tereyagi
400 gr un
1 paket kuru maya
50 gr seker
1 paket vanilya
bir fiske tuz
1 tane yumurta
Ust Kaplamasi icin :
150 gr tereyagi
100 gr seker
1 paket vanilya
2 yemek kasigi bal
4 yemek kasigi krema
200 gr yaprak badem
Ic Kremasi Icin Malzemeler :
2 Paket vanilyali pudding tozu
750 ml sut ( 3/4 l )
100 gr seker
100 gr tereyagi
Yapilisi :
Hamur malzemeleri icin sut ve yagi tencereye alip sutu isitalim.Sonra sutumuzu bir kabimiza dokup diger malzemeleride sirasi ile bu kabimiza katalim ve guzel yumusacik bir hamur yoguralim.Hamurumuzu bir saat kadar kabarana kadar dinlendirelim.Ust kaplamasi icin badem haric diger malzemeleri bir tencereye alip bir asim kaynatalim.Sonra icine bademleride dokup karistirip sogumasi icin kenara alalim.Hamurumuzu merdaneyle kalibimiza gore acip yaglanmis kalibimiza yerlestirelim.hamurumuzun uzerine bademli sosumuzu dokup guzelce her tarafina yerlestirelim.200 dereceli firinda 20 -25 dk kadar pisirelim.Ic Kremamizin malzemelerini tereyagi haric bir tencereye alip pudding olana kadar iyice pisirelim.Sonra pudding olunca icine tereyagini katip mikserle yag eriyene kadar cirpalim.Pisen pastamizi ortadan ikiye keselim.Ust kismini dilimlere keselim.pastamizin alt tabanin uzerine soguyan puddingimizi guzelce dokup her tarafina yerlestirelim.Uzerine dilimledigimiz pastamizida tekrardan ayni yerlerine yerlestirelim.Kalibimizi bu sekilde iki saat buzdolabinda dinlendirelim ve sonra dilimli yerlerinden tekrardan alt tabaninida kesicek sekilde kesip servis yapalim.