Aslında aslen bir İtalyan tatlısıdır. Biz hanımlarca turetilen bircok farklı turu de var. Dolayısıyla bircok tiramisu tarifi var. Kedidili biskuvi ile yapılanlar, kakaolu kekle yapılanlar ve herkesin kendinden bir şeyler kattığı ceşitlemeleri de var.

Benim kullandığım tarif cok pratik. Her yapılışta aynı sonucu vermesi bakımından garantili bir tarif. Tabi tiramisunun geleneksel yapılışı boyle olmayabilir ama bu şekilde yapımı hem cok leziz, hem cok kolay..
Ayrıca cok hafif oluyor. Ağır olduğu icin tatlı yiyemeyen annem bile buna bayılıyor.. Yarım saatte yapabileceğiniz bu tatlı, genelde misafirler ve ev ahalisinden de tam not alıyor
Oyle ki arkadaşlarım bize gelmeden onden sipariş bile verebiliyor

kakaolu hazır pasta keki
ıslatmak icin:*1 buyuk bardak sut
* 2 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı nescafe
kreması icin: *2,5 su bard. sut
*3 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı un
*2 yumurta
*1 paket labne krema peyniri
uzerine serpmek icin:bir miktar kakao

Tencereye once sutu(soğuk olacak), daha sonra şeker, un ve 2 yumurtanın sarısını ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocakta karıştırarak pişiriyoruz.
Ocağı kapattıktan sonra icersine 1 paket labneyi koyarak iyice cırpıyoruz.
Bu arada bir taraftan da keki ıslatmak icin cezveye sut, şeker ve nescafeyi koyarak ısıtıyoruz.
Kekin ilk katını hazırladığımız nescafenin yarısıyla ıslatıyoruz.
Kremanın yarısını nescafeyle ıslanmış kekin uzerine dokuyoruz.
Sonra kekin 2. katını da uzerine yerleştirip, nescafenin kalanıyla ıslatıyoruz ve kalan kremanın tamamını uzerine yaydırıyoruz..
Soğuduktan sonra suzgecle uzerine kakao serpiştiriyoruz..
Hepsi bu.. o kadar guzel olmasına karşıt oyle basit ki..
Afiyet olsun )

(ben bazen pandispanyasını kendim hazırlıyorum. klasik kakaolu pandispanya tarifi..
buyuk kare fırın tepsisinde pişiriyorum. sonra ortadan enlemesine ikiye kesip dikdortgen bir pasta elde ediyorum.
eğer cokk kalabalık misafirleriniz gelecekse o şekilde yapmanızı tavsiye edebilirim.. en az 20 kişiye yeter )