350 gram kadar tel kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı dovulmuş ceviz
Muhallebisi icin;
1 litre sut
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1 paket sıvı krema (200ml)
Kadayıfı ince ince kırın(kolay kırılması icin 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencerede tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edip ve bir sure daha kavurun.
Muhallebinin hazırlanışı; krema ve vanilya haric tum malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan sonra ocaktan alarak 10-15dak. soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edip mikserle 4-5 dakika kadar cırpın. Borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dokun ve borcamın tabanına guzelce yayın. Uzerine hazırladığınız kremayı dokun ve en uste kalan kadayıfları serin. Tatlıyı soğuyana kadar bekletin ve buzdolabına kaldırın.







