
Malzemeler
1 kg koyun kuşbaşı
1.5 kg patlıcan
1 kg domates
2 corba kaşığı sumak
1 su bardağı su
Tuz, pul biber
Hazırlanışı
Eti yıkayıp tuzla ovarak tencerenin tabanına yayın. 2 corba kaşığı sumağı 1 su bardağı suyla karıştırıp 15 dakika bekletin. İnce bir tulbentten gecirerek suzun. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Boyuna dorde bolup kucuk kucuk doğrayın. Tuzlu suda bekletip suzun. Domateslerin kabuklarını soyup kup şeklinde doğrayın.
Hazırladığınız sebzeleri tenceredeki etin uzerine yerleştirin. Sumak suyunu ilave edip tuz ve pulbiber serpin. Orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Meftune yemeğine salca da ilave edebilirsiniz. Ayrıca servis yapıldıktan sonra dovulmuş sarımsak ekleyebilirsiniz.
Genişletmek icin tıkla...
ALINTIDIR..