
Malzemeler
250 gr tel kadayıf
100 gr tereyağ
Bir miktar tuzsuz dil peyniri
Şerbet icin
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 cay kaşığı limon
Yapılışı
Bu verdiğim olculerden resimdeki boyutta iki tane kunefe yapılabiliyor.
İlk olarak şerbeti hazırlayın.Şeker ve suyu iyive kaynatın.Cok ağdalı olmasın,cok da sıvı bırakmayın.Limon suyunu da ilave edin.Soğumaya bırakın.
Erimiş tereyağı ile tel kadayıfı iyice didikleyin.Pişirmek istediğiniz tepsi veya tavanın dibine iki corba kaşığı pekmez ve azıcık sıvıyağ karıştırarak tel kadayıfın bir kısmını guzelce yayın.Pekmez guzel kızarmasını sağlıyor.Koymazsanız boyle guzel kızarmıyor.!!!
Arasına istediğiniz kadar dil peyniri koyun.Uzerine yine tel kadayıfı peynirler gorunmeyecek kadar koyun ve elinizle sıkıca bastırın.Ocağın altı kısık bir şekilde pişmeye bırakın.Kenarından bakıp kızardığını gorunce bir tabağa cevirin .Tekrar pekmez ve yağ ilave edip arkasını da kızartın.Sıcak kunefeye soğuk şerbet dokerek hemen servis yapın.Uzerine de isteğe gore Afyon kaymağı koyabilirsiniz.Nefis oluyor.Eğer vaktim yok diyorsanız tepsiye koyduktan sonra fırına da verebilirsiniz.Ama fırına vermeden once de bir fırca ile pekmez surmeyi unutmayın.............Afiyet Olsun
Genişletmek icin tıkla...
ALINTIDIR...