Tantuniyi Mersine 19. yuzyılda Arap işciler tarafından getirildiği soyleniyor..

MALZEMELER
500gr dana eti
2 Orta boy soğan
3-4 domates
2 adet kırmızı biber
Tuz,Pulbiber,Sumak
Sıvıyağ,Et suyu
YAPILIŞI: Eti kuşbaşının 2-3 misli daha kucuk olacak şekilde kıyalım.Tencereye kıydığımız etleri koyup uzerini uc parmak gececek şekilde su koyalım daha sonra istediğiniz kadar tuz ekleyerek once orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika kaynatalım.Et suyunu daha sonra kullanmak uzere suzelim daha sonra domatesleri kucuk kucuk doğrayalım.
Varsa sac kavurma tavasında yada ortası biraz cukur bir kızartma tepsisinde sıvıyağı kızdıralım. Haşladığımız etleri alarak orta ateşte yaklaşık 1 dakika kadar kavuralım ve et suyundan 2-3 corba kaşığı ekleyelim bunu etin yanmaması ve sertleşmemesi icin yapıyoruz,suyunu salıp cektikten sonra sıvıyağını ekleyip kızarana kadar pişiriyoruz uzerine tuzunu ve pulbiberini serpiyoruz.
Evet şimdi geldik tantunimizi hazırlamaya istediğiniz sayıdaki lavaş ekmeklerinizi tek tek sacdaki etlerin uzerine koyun,ekmeklerimiz yumuşayınca servis tabağına alın, etleri ekmeğe durum yapabileceğimiz şekilde koyun.Bu arada soğanları ince ince kıyın,incecik doğranmış domates ve biberleri aynı sac tavada hafifce birkac kere dondurun.
1-2 cay kaşığı pulbiberi ekleyip karıştırın ve etin uzerine ekleyin.İsteğe bağlı miktarda soğanıda ekleyin,soğana sumakda ilave edin arzuya gore kıyılmış maydanozda ekleyebilirsiniz. Tantunimiz hazır yanına bir yayık ayranı yada şalgam acın.Sus biberi yada turşusuylada yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Genişletmek icin tıkla...
Alıntıdır..