
1 takım kuzu ciğeri (tavla zarı şeklinde doğranmış olmalı)
1 adet kuzu gomleği (ic yağ)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pirinc
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
6-7 adet taze yeşil soğan
2 cay kaşığı tuz, karabiber
2 cay kaşığı kırmızı biber
2 su bardağı su
1 adet yumurtanın sarısı
YAPILIŞI
1 su bardağı pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin.
Kuzu ciğerlerini ince ince doğranmış taze soğanla birlikte zeytinyağında 5 dakika kadar kavurun.
Suda bekleyen pirinci suzup kavrulan ciğerlerin uzerine ilave edin. Karabiber,kırmızıbiber ve tuzu serpiştirip 5-6 dakika daha kavurun. 1su bardağı sıcak su ekleyin.
Orta ısılı ateşte pirinc suyunu cekinceye kadar pişirin, pirincin diri kalmasına dikkat edin. Maydanoz ve naneyi de incecik doğradıktan sonra pilava karıştırarak soğumaya bırakın.
Kuzu gomleğini ılık suyun icinde bekleterek gomleğin acılıp yumuşamasını sağlayın.
Acılan kuzu gomleğinden avuc icinden biraz buyuk parcalar kesin. Her parcayı kucuk bir kaseye, kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız ciğerli, pirincli icten koyup uzerine hafifce bastırın.
Kasenin kenarlarından sarkan kuzu gomleklerini pilavlı icin ustune doğru kapatıp bohca şekli verin.
Son olarak, kaseleri fırın tepsisine ters cevirerek, sıralayın. Butun kuzu gomleklerine aynı işlemi uygulayıp tepsiye yerleştirin.
Uzerlerine fırcayla yumurta sarısı surup, 1 su bardağı suyu tepsiye gezdirin. 10 dakika onceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında ciğer sarmalarını altın sarısı oluncaya kadar, en az 25-30 dakika pişirin ve sıcak sıcak servise sunun.
Afiyet olsun.
ALINTIDIR...