Tum malzemeyi hamur yapın, Yaptığınız hamuru iki eşit parcaya ayırıp birine kakaoyu ekleyerek yeniden yoğurun ve kakaonun hamura eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.

Hamurları bir kaba koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra iki hamuru da aynı buyuklukte acın ve hamurları dikkatlice birbirinin uzerine koyun. Bir kenardan başlayarak hamurları rulo haline getirin. Hamurun sonda kalan kenarını keskin bir bıcak yardımı ile duzgunce kesin.


Daha sonra ruloyu tam ortasından ikiye bolup dondurucunuzda ya da buzluğunuzda en az yarım saat tutun. (Yoksa duzgun kesemeyiz) Soğuyup şeklini muhafaza eden hamurları şekildeki gibi yanyana getirip, birbirlerine hafifce yapışmasını sağlayın. Dikkatlice hamuru dilimleyin.






Dilimlediğiniz parcaları tezgahın uzerinde sıralayın ve hepsini şekildeki gibi parmaklarınızla tam ortalarından hafifce sıkın. Bu sayede hem hamurlar birbirine yapışacak hem de kelebek şeklini alacaklar.


Kelebeklerin antenlerini oluşturan parcaları hafifce birbirinden ayırıp, cekerek daha da belirgin hale getirebilirsiniz.




Hafifce yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın, onceden ısıtılmış 165 deredeki fırında uzerleri pembeleşene kadar pişirin.