Potasyum ve B1 vitamini iceriğiyle yuksek besin değeri bulunan yer fıstığı, kolestrolu duşuruyor ve kan şekeri duzeyini kontrol altında tutuyor. Cukurova Universitesi Ziraat Fakultesi Tarla Bitkileri Bolum Başkanı Prof. Dr. Halis Arıoğlu, yer fıstığının, icerdiği yağ, protein, karbonhidrat, vitaminler ve madensel maddeler ile değerli bir besin kaynağı olduğunu soyledi.

BİTKİSEL YAĞDAN İYİ

Yer fıstığı yağının doymamış yağ asitleri bakımından oldukca zengin olduğunu belirten Arıoğlu, yer fıstığı yağının, tat ve dayanıklılık ozellikleri bakımından pek cok bitkisel yağdan, daha ustun olduğunu, bu nedenle yer fıstığı yağı cok fazla tuketildiğini kaydetti.

YEMEKLERDE KULLANIN

Yer fıstığı yağının sıvı olarak kızartmalarda, sıvı veya margarin olarak yemeklerde, pastacılık ile biyodizel uretiminde kullanıldığını anlatan Arıoğlu, ayrıca, biskuvi, şekerleme, cikolatalı urunler, fıstık katkılı dondurma, fıstık ezmesi yapılarak kullanıldığını da sozlerine ekledi.

Bugun