MALZEME: (8-10 Kişilik)

Yarım kg nohut
1 kg yarım yağlı kuşbaşı koyun eti
2-3 kg koyun yoğurdu
1 yumurta
1 corba kaşığı un
2 corba kaşığı tereyağı
1 corba kaşığı
kuru nane
Tuz
Yuvalama icin:
1 kg pirinc
1 kg siyah kıyma (yağsız sinirsiz koyun eti, ciğkoftelik)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 buyuk soğan
Bir tutam un
2 yumurta Tuz
Yuvarlamak icin zeytinyağı
Yuvalama Tarifi:

Nohudu akşamdan ıslatın. Pirinci akşamdan ayıklayıp yıkayın, bir suzgecte suzulmeye bırakın. Ertesi gun iyice suzulmuş olan pirinci temiz kuru bir bezin uzerine yayıp hafif kurumaya bırakın. Nohudun ıslama suyunu suzun, etle birlikte geniş bir tencereye koyun. Uzerini uc dort parmak gececek kadar su katın. Once harlı ateşte bir taşım kaynatın. Yuzune biriken kefi kevgirle alın. Sonra ateşi kısın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte ağır ağır kaynamaya bırakın. Pirinci havanla doverek irmik gibi ufalayın. Geniş bir tepsiye koyun. Kıyma, tuz ve karabiberini katın. Uzerine soğanı incecik kıyın. Bir tutam unu katın. Hic su koymadan guzelce yoğurun. Yumurtaları da ilave edin. Tekrar yoğurup tepsiye guzelce basın. Bir kaba zeytinyağı koyun. Elinizi yağa batırıp yeşil mercimekten az daha buyuk olacak şekilde yuvarlayın. Yaptıklarınızı fazla ust uste gelmeyecek şekilde bir kenarda bekletin. Kurumaması icin yaptıkca ustunu bir bezle ortun. Etle nohut iyice yumuşayınca uzerine bol sıcak su koyun. Bir taşım da bu suyla kaynasın. Hazırladığınız kofteleri bu kaynar suya atın. Yoğurdu 1 yumurta, 1 corba kaşığı un ve tuzla birlikte cırpın. Ayrı bir tencerede karıştırarak biraz pişirin. Bu sıcak yoğurtlu karışımı daha sonra ateşteki yuvalama tenceresine boca edin. Hep birlikte 5-10 dakika daha pişirin. Ayrı bir sahanda tereyağını eritin. Ufalanmış kuru naneyi ilave edin, hemen ateşten alın yağı tencereye ekleyin. Yuvalamayı, yanında pirinc pilavıyla birlikte servis yapın.
Genişletmek icin tıkla...

Alıntıdır.