servise hazır afiyet olsunyerimseniben
mantı hamuru icin malzeme:
2 su bardağı un
1 yumurta
1 cay kaşığı tuz
1 cay bardağı kadarda su
1 yemek kaşığı sıvı yağ(yapışmasını onler)
not:hamuru biraz sert olacak yoksa hamur yapışır.

ici icin malzeme:
100 gr kadar kıyma
1 buyuk soğan
toz biber,karabiber
not:soğanın suyu alınacak


hamur yoğurulup yuvarlak acıldıktan sonra orta kalınlıkta olcak kucuk karelerde halinde kesilip icine kıymasını koyup dort tarafını birleştirip kapatın ama fazla sıkmayın sert olur pişmez.sonra oda ısısında biraz kurusun.

nasıl pişirmeli:
bir tencerenin icine 1 litre kadar su koyup icine biraz tuz atılmalı sonra kaynayınca mantılar icine atılır.mantılar pişerken diğer yandan soso hazırlanmalı.
soso icin :
1 domates
2 sivri biber
salca ve toz biber
birazda sıvı yağ


domatesleri ve biberleri cok kucuk doğrayıp sos kıvamına getirelim.
mantı piştikten sonra tencerenin dibinde biraz su kalıncaya kadar suyunu dokelim sonra yapmış olduğumuz sosuda mantının icine ekleyin.bir tabağa alın ve uzerine sarmısaklı yoğurt dokun servise hazırdır(sevenler icin yoğurtun uzerine sumak baharatı harika olur)