Kırıkkale mutfağı, klasik Orta Anadolu mutfağıdır. Şehre gelenler geldiği yerlerin yemeklerini yaparlar. Buna karşın zamanla yoreye ozgu yemekler de meydana gelmiştir.Bolge tarım, sebzecilik ve hayvancılık ile uğraştığı icin yemek ceşitleri de bu yonde gelişmiştir. Kırsal kesimin tamamında ekmek olarak "YUFKA" yapılır. Ayrıca, buna bağlı olarak; Bazlama, Gozleme, Alazlama, Kombe, Katmer gibi turler yaygındır.Yemekler icin, sebze yemeklerinin her ceşidine rastlanır. Fasulye, patlıcan, patates, kabak, lahana… gibi sebzelerin kızatma, haşlama, sulu yemeği ve kavurmaları yapılmaktadır.Et her yemeğe katkı olarak kullanıbildiği gibi, kendi başına yemek turleri de oluşturur. Kulleme, Haşlama, kızartma, kavurma en yaygınlarıdır.Hayvansal urunlerden sut ile yoğurt, peynir her turlu yemeğe katkı maddesi olarak kullanılabiliyor. Ayrıca; cılbır, sutlac (uyutma)… gibi tatlı ve yemeklerde de kullanılmaktadır. Yoremizin diğer yorelerden ayrı ozellik arzeden yemeklerden bazıları da şunlardır.

Arap Aşı, Batallaş, curutme (cılbır) hamun işinde: su boreği, mantı.
Alıntıdır...