elinizde dokum duduklu tencereniz varsa dilediğiniz pandispanya veya keki pişirebilirsiniz.( sakın celik duduklu tencerede denemeyin sonuc facia oluyor.)
duduklude pişen pandispanyalar harika oluyor.yapacağım pastanın pandispanyasını bu kez sizler icin duduklu tencerede pişirdim.denemek isteyenler icin tarifimiz

5 yumurta
2 su bardağı şeker
1 şişe sade gazoz ( kucuk şişe)
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı elenmiş un

yumurta ve şekeri iyice cırpın. diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.margarin ile yağlanmış duduklu tencerenin icine hamuru boşaltın. kapağını kapatın fakat duduğunu takmayın.ocağın en kucuk kısmında ve en kısık ateşte 1 saat 45 dk. pişirin. ateşten alın 5 dk. kapağını acmadan dinlendirin.

5 yumurta
2 su bardağı şeker
1 şişe sade gazoz ( kucuk şişe)
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı elenmiş un

servis tabağınıza ters cevirip soğutun. pandispanyanın ustu kızarmıyor arkadaşlar ama guzelce pişiyor merak etmeyin.
iyice soğuduktan sonra 2 veya 3 pata kesip dilediğiniz krema ile pastanızı kaplayabilirsiniz.
yada uzerine pudra şekeri,meyvalı yada cikolatalı soslardan birini gezdirip servis yapabilirsiniz...
afiyetler olsun...