Malzemeler:
500 gram un
250 gram margarin
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 adet kucuk yumurta
1 cay bardağı marmelat


Yapımı:
Unu bir kaba koyun ve ortasını havuz şeklinde acın. Ortasına margarini ve yumurtayı kırın ve onun uzerine toz fındığı, pudra şekerini ve kabartma tozunu koyun. Oncelikle havuzun icerisindeki yumurtayı ve margarini karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş kenarındaki unlu harcı cekerek yoğurun.
Hamur hazırlandıktan sonra tezgahınıza un serpin. Merdaneyle hamuru kurşun kalem kalınlığında acın.
1 cay bardağı ağzı veya yuvarlak cemberle kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Geriye kalan hamurdan tepsiye dizdiğiniz kadar daha kesin. Son kestiklerinizi fırın tepsisine dizdiğiniz hamurların uzerine koyacaksınız.
Koymadan once yumurtayı cırpıp bir fırcayla uzerine surun. Tepsideki hamurların uzerine yuvarlak halka hamurları yerleştirin.
170 derecelik fırında pişirin. Soğuduktan sonra icerisine dilediğiniz marmelat ceşitlerinden koyun.
Hamuru istediğiniz gibi kesip şekillendirebilirsiniz.

ALINTIDIR..