Ben bu pastayı kızkardeşimin doğum gunune hazırlamıştım. Burda da detaylı tarifini yazacağım ama yerine alternatiflerini de yazacağım daha pratik olması acısından. Bu benim yaptığım ilk suslemeli pastaydı, biraz acemiliğime ve aceleye geldi. Ama eğer sevdiğiniz birine doğum gunu pastası yapmak isterseniz bunu mutlaka oneririm.

Kremaları kendim yaptım, ama daha pratik olsun isterseniz hazır kremalar da kullanabilirsiniz. (sutle cırpılan toz kremalardan)

Cilek yerine frambuaz da kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

Pembe Kek Malzemeleri:

4 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un (450 gr)
1.5 cay bardağı sıvıyağ
1 cay bardağı su
1 cay bardağı sut
1 paket cilekli tercihen bitkisel jole
1.5 cay kaşığı kabartma tozu
vanilya
varsa kırmızı veya pembe gıda boyası

Yumurta sarılarına şekeri ekleyip hızlı devirde 3 dakika cırpın.
Uzerine yağı, sutu ve vanilyayı ekleyip tekrar cırpın ve toz joleyi ekleyip unu ve kabartma tozunu eleyip 4-5 dakika tamamen karışana kadar once duşuk sonra hızlı devirde cırpın. Rengini daha pembe yapmak isterseniz cok az kırmızı veya pembe gıda boyası ekleyebilirsiniz.

Yumurta beyazlarını 1 tutam tuzla iyice katılaşana kadar cırpın ve uzerine unlu karışımı ekleyip bir spatula ile surekli aynı yone yavaşca alt ust ederek karıştırın.

Yağlanmış ve mumkunse altına pişirme kağıdı serilmiş 16 cmlik kelepceli kalıplara paylaştırın. 2 tane kalıbınız varsa aynı anda pişirebilirsiniz, yoksa hamuru ikiye bolup yarısını pişirin. Daha sonra da kalan yarısını pişirip soğumaya bırakın.

Ben de iki kez pişirdim, hamurun yarısı beklediği icin kabarmaz diye korkmuştum ama sorun cıkmadı.

Bir de herkesin fırını ayrı olduğu icin tam ayar vermek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama ben ortası birden fırlamasın diye once 150 derecede pişirip, 15 dakika sonra 175 C'ye getiriyorum. Normalde Pandispanyayı nasıl pişiriyorsanız oyle pişirin ki eşit olsun her yanı. Eğer eşit kabarmazsa yuksek kısımları kesip eşitleyebilirsiniz.

Vanilyalı Krema ve Fıstıklı Krema

1 paket Dr Oetker Vanilyalı Pasta Kreması veya kremşanti de kullanabilirsiniz.
1 paket Dr Oetker Dolgu Kreması
Kutu uzerlerinde belirtilen toplam miktardan 1 cay bardağı eksik sut
3 yemek kaşığı toz antepfıstığı

Krema tozlarına sutu ekleyip cırpın ve daha sonra 1/3 unu başka kaseye alıp icine fıstığı ekleyip karıştırın.

Veya kendiniz yapmak isterseniz:

1 paket sut kreması + 1 cay bardağı pudra şekeri+ vanilya

Sıvı krema ile yapacaksanız, sut kremasının soğuk olmasına ozen gosterin ve 3-4 dakika hızlı devirde krema kabarana kadar cırpıp icine pudra şekeri ve vanilyayı ekleyin. Bu biraz cıvık oluyor, ben bazen 1 tatlı kaşığı tart jolesi ekliyorum. Kremayı katılaştırmak icin normalde ne yapıyorsanız onu yapın cunku kremanın yuksek durması icin biraz katı olması gerek.

Fıstıklı Krema

300 ml (3.5 cay bardağı) sut
2 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı terayağ
30 gr cekilmiş antep fıstığı

350 ml soğuk sutu tencereye alıp, kuru malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra altını yakıp muhallebiden hafif koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Soğumaya bırakın.

Pembe Kaplama Kreması

100 ml sut kreması
150 gr beyaz cikolata
100 gr tereyağ
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Pembe renk verecek kadar gıda boyası

50 ml sıvı kremayı ısıtın ve kaynatmadan ocaktan alın. İcine minik parcalara ayırdığınız beyaz cikolatayı ekleyip karıştırın. Pembe boyayı ekleyip puruzsuz olana kadar karıştırın ve oda ısısında soğumaya bırakın.

100 gr yumuşak tereyağını kremamsı kıvam alana kadar cırpın ve icine soğumuş beyaz cikolatalı karışımı ekleyip tekrar cırpın. Kremanın kalanını ayrı bir kapta2-3 dakika katılaşana kadar cırpıp icine ODA SICAKLIĞINDAKİ tereyağlı karışımı ekleyip tekrar 1 DAKİKA kadar karışana kadar cırpın.

Susleme Kreması

100 gr oda ısısında tereyağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı labne peyniri

Tereyağını pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar cırpın. Peyniri ekleyip puruzsuz olana kadar cırpın.

PASTANIN YAPILIŞI

Pembe kek katlarından birini alt kat olarak duz bir tabağa veya tepsiye alın ve sut ile ıslatın.
Kalın bir kat vanilyalı krema surun, uzerine dilimlenmiş cilekleri ve fıstıklaı ekleyin.
Cilek katmanının ustunu fıstıklı krema ile kaplayın.
2. katı yerleştirip beyaz kremanın kalanı ile pastayı cok ince bir şekilde ama katlar arasındaki boşlukları doldurarak kaplayın.
Pembe krema ile pastayı kaplayıp, susleme kreması ile susleyin.