
Balkabağı Tatlısı
Malzemeler
3 kg balkabağı (temizlenmiş)
1 kg tozşeker
300 gram fındık tozu
1 paket potibor biskuvi
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk sut
Balkabağı Tatlısı Yapılışı
BALKABAĞINI genişce bir tencereye dizin ve uzerine tozşeker serpin. Kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin ve ezin. İcine fındık tozunu katıp, karıştırın ve bu karışımı uce ayırın. Orta buyuklukte bir tepsiye once bir kat balkabağı yayıp, uzerine bir sıra biskuvi dizin. Tekrar balkabağı ve biskuvi dizip, uzerine tekrar balkabağı yayın. Krem şantiyi derin bir kapta soğuk sut ile birlikte cırpın ve tatlının uzerine spatula yardımıyla surun. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek, servis yapın.
Alintıdır...