Malzemeler :
4-5 adet ayva
her bir ayva icin 3-4 yemek kaşığı toz şeker (Ayvalar kucuk olduğu icin ben daha az şeker kullandım.)
1 adet elma + 1 adet ayva
1 kahve fincanı kuru uzum
1 adet cubuk tarcın
1 adet fırın poşeti


Yapılışı :
Ayvaların kabukları soyulur, ikiye bolunup cekirdek kısımları cıkarılır (cekirdekleri atmayın), kararmaması icin su dolu bir kapta bekletilir.
1 adet ayva ve bir adet elma rendelenir.
Toz şeker geniş bir kaba alınır; sudan cıkarılan ayvaların her tarafı şekere bulanır. Butun ayvalara aynı işlem yapıldıktan sonra kalan tozşeker, elma-ayva rendesi ve kuru uzumler karıştırlır, ayvaların ortasına doldurulur. Hazırlanan ayvalar fırın poşetine dizilir; ayva cekirdekleri ve cubuk tarcın da poşete yerleştirilip kapatılır. Kurdan yardımıyla poşetin bir kac yerinden delik acılır. 180 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirilir. Soğuyunca isteğe bağlı kaymak ya da kremşanti ile servis yapılır. (Ben sade servis yapmayı tercih ettim.)
Afiyet olsun.
ALINTIDIR..