Kostebek pastanın porsiyonluk halleri
Ben kremanın olcusunu 2 su bardağı sute gore değil; 2,5 su bardağı sute gore yapıyorum. Boylece krema tam yetiyor.
KEK İCİN :
2 tane yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 cay bardağı sut,
1 cay bardağı sıvı yağ,
2 yemek kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilin
2.5 su bardağı un
KREMA İCİN :
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı sut
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
Keki hazırlamak icin oncelikle yumurta ve şeker iyice cırpılır.
Ardından sıvı yağ ve sut eklenerek cırpılmaya devam edilir.
Kakao, un, kabartma tozu ve vanilin elenerek; yavaş yavaş karışıma ilave edilir.
Oluşan hamur, yağlanmış bir fırın tepsisine yayılır (borcam da olabilir) ve 180 derecelik fırında pişirilir.
Kreması icin verilen malzemeler karıştırılarak muhallebi pişirilir.
Kek piştikten sonra, bir cay bardağı yardımı ile yuvarlak parcalar kesilir.
Bu yuvarlak parcaların uzerine birer yemek kaşığı muhallebi konulur.
Kek tepsisinde yuvarlakların dışında kalan kek parcaları rondodan gecirilir ve toz haline getirilir.
Bu kek parcaları, muhallebilerin uzerine dokulerek suslenir.
Afiyet olsun = )