Malzemeler
- 2 Yemek kaşığı Sirke
- 0.33 ( 33/100 ) Su bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su bardağı Sut
- 250 Gr Tereyağı
- Kararında Tuz, Un


İc Harcı İcin
- Yarım Su bardağı Bezelye
- 250 Gr Dil Peyniri
- 1 Adet Havuc
- 400 Gr Kuşbaşı
- 1 Adet Patates
- Kararında Karabiber, Tuz
Uzeri İcin
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- Kararında Corek Otu, Susam

Hazırlanışı
Etleri suyunu salıp cekinceye kadar pişirin. Etler hafif pişince kup doğradığınız patates, havuc ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Etler kucuk olduğu icin cabuk pişer. Etler piştikten sonra baharatları ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Derin bir kapta sut, aycicek yağı, sirke ve tuzu karıştırın. Uzerine azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun uzerini nemli bir bez ile orterek oda ısısında 45 dakika dinlendirin. Hamurdan 18 beze cıkarın. Her bezeyi pasta tabağı buyukluğunde acın. 9 hamuru aralarına tereyağı surerek ust uste yerleştirin. Sadece en ustteki hamura surmeyin. Kalan 9 bezeye de aynı işlemi uygulayın. Tepsiyi yağlayın. 9’lu hamuru tezgaha alın. Uzerine un serperek tepsi buyukluğunde acın. Tepsiye yerleştirin. Ortasına hazırladığınız harcı yayın. Dil peynirini uzerine paylaştırın. Kalan 9’lu hamuru tepsi buyukluğunde acıp boreğin uzerini kapatın. Yumurta sarısı surup, susam ve corek otu serpin. Onceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca servis yapın.

ALINTIDIR...