Malzemeler
- 2 Cay kaşığı Karbonat
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su bardağı Toz Şeker
- 1 Cay bardağı Toz Şeker
- 5 Su bardağı Un
- 1 Su bardağı Yoğurt
- 2 Adet Yumurta

Hazırlanışı
Yoğurt, toz şeker, 1 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı, karbonat ve sıvı yağı hamur yoğuracağınız kapta karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan yumurta, mandalina buyukluğunde parcalar kopartıp yuvarlayın. Hazırladığınız yuvarlak hamurları once yumurta akına, sonra kalan toz şekere batırıp yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 175ºC onceden ısıtılmış fırında pişirin.

Cok kabaran bir hamur olduğundan kurabiyeler arasında fazla boşluk bırakmanızı oneririm. Ben bir tepsiye 9 adet dizerek pişirdim.
Genişletmek icin tıkla...

ALINTIDIR..