5 adet yufka
1 bardak yeşil mercimek
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salca
2 yemek kaşığı sıvı yağı
Tuz

Uzeri icin;
1 yemek kaşığı sıvı yağı
1 yumurta sarısı



İlk olarak yeşil mercimeği haşlayın. Doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurun. Salcayı ekleyin. Ardından yeşil mercimeği ekleyip biraz kavurduktan sonra tuzunu atıp altını kapatın. Tezgaha serdiğiniz yufkanın uzerine sıvı yağı surun. Tekrar uzerine bir yufka serin ve ucgenler hakinde 8 eşit parcaya kesin. Yufkanın geniş kısmına mercimekli harctan koyup sigara boreği sarar gibi sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Uzerine 1 yemek kaşığı yağ ve yumurta sarısını karıştırıp fırca yardımıyla boreklerin uzerine surun. 200 derecede uzeri kızarana kadar pişirin.