Dunku monumde vazgecilmezim,gazozlu poğacalar da vardı..Gunlerce tazeliğini koruyabilen,cok hafif bir tada ve yumuşaklığa sahip,leziz bir alternatif..Gazoz ekleyince hamur pamuk gibi oluyor,keşfettiğimden beri muptelasi olduk diyebilirim..Mutlaka misafirlerim geldiğinde monumde bulundurduğum bir hamur işi,icine her ceşit harc cok yakışıyor mercimek,kıyma,peynir,patates,patlıcan....Nasıl seviyorsanız..
İşte benim poğacalarım sırrı bu Gazoz
hamurunuz 4 katına kadar cıkabiliyor..
Kibeleme teşekkurler..

Malzemeler:
1 su bardağı oda ısısında sade gazoz
camlıca marka vb.
yarım su bardağı su
250 gr tereyağı oda ısısında
30 gr yaş maya veya
1 corba kaşığı toz maya
1 corba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
İcine: peynir maydanoz karışımı vb.
Uzerine:
yumurta sarısı
corek otu vb.
ben nane ve kekik ekliyorum harika oluyor

Yapılışı:

Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parcaya ayrılır her parca az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından buyuk acılır bıcakla veya hamur ruletiyle 8 ucgen parcaya kesilir. hazırlanan ic yerleştirilir sigara boreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. uzerine yumurta sarısı ve corek otu serpilir 30 dakika mayalanır. onceden ısınmış 185 derecede pişirilir.

not: Gazoz bardağa konmadan once kendi şişesinde oda ısısında bekleyene kadar acılmamalı. gazozun gazının gitmemesi gerekiyor..