
Malzemeler
3 su bardağı dovulmuş ceviz
5 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 cay bardağı tozşeker
Yarım cay bardağı irmik
Yarım cay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 cay bardağı un
Şerbeti icin:
3 su bardağı tozşeker
İki bucuk su bardağı su
Yarım limonun suyu
Cevizli Tatlısı Yapılışı
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını tuzla beraber bir mikser yardımıyla cırpın. Tozşekeri katıp cırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta cırpın ve bu karışıma ekleyin. İrmik ve sıvıyağı kattıktan sonra 1-2 dakika daha cırpın, cevizi ekleyin. En son olarak un ve kabartma tozunu eleyin ve butun malzemeyi karıştırın. Orta buyuklukteki bir fırın tepsisini yağlayıp karışımı icine boşaltın. Onceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından cıkarıp ılınması icin bir kenara alın. Şerbeti icin tozşekeri suyla beraber kaynatın. Tencereyi ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edin. 2- dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra tatlının uzerine gezdirin. Yarım saat şerbetin cekmesini bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
ALINTIDIR..