
Malzemeler
250 gram sut (1 su bardağı) sut
100 gram tereyağı ( 1 cay bardağı zeytinyağı da olabilir)
1 tane yumurta
1 tatlı kaşlığı kuru maya
Yarım cay bardağı şeker
Tuz,
Aldığı kadar un
Hamura surmek icin;
3 Corba kaşığı haşhaş ezmesi
Şeker ( zevkinize gore)
Haşhaşı sos haline getirebilmek icin zeytinyağı
haşhaşlı corek
Tarifi:
Karıştırma kabına sut, yağ, şeker, maya ve tuzu alalım. Yumurtayı kıralım elimizle biraz karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım. Kıvama gelince, yumuşak bir hamur olmalı, ılık bir yerde uzerini ortelim mayalanmaya bırakalım.
Biz bu arada, bir kasede haşhaş ezmesini alalım uzerine şeker ve zeytinyağ ekleyip karıştıralım hazırladığımız sosu bir kenara alalım.
Mayalanan hamuru acma tahtasının uzerinde incecik acalım, ne kadar ince acarsak o kadar guzel oluyor.
Uzerine hazırladığımız haşhaş ezmeli sosu sıvayalım.
Her yerine haşhaş ezmesi surduğumuz, hamuru rulo şeklinde saralım, 2 parmak kalınlığında keselim.
Kestiğimiz hamurları tepsiye aralıklı dizelim.
Mayalanması icin bir sure bekletelim.
Mayalandıktan sonra 195 derecelik ısıda uzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun .
ALINTIDIR..