Malzemeler:
5 su bardağı un (yarım bardağı acma payı ayrılacaktır)
5 corba kaşığı margarin (yumuşak)
2 cay kaşığı tuz
3 corba kaşığı yoğurt
1 corba kaşığı sirke
6- 7 corba kaşığı zeytinyağ (3 kaşık hamura)
Yarım demet maydanoz ve dereotu
1 yumurta (sarısı uzerine, akı peynire konulacak)
Yarım kucuk kalıp beyaz peynir.
Yapılışı:
Un elenir, ortasına yoğurt, sirke 3 kaşık zeytinyağ, tuz konup karıştırılır.
Bir bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında yoğrulup ozleştirilir.
15- 16 parcaya bolunur ve yaş bez altında dinlendirilir.
Yağ cok hafif ateşte yarım eritilir. Sonra karıştırarak krem gibi beyazlatılır.
Her parca 10 cm. capında acılır. Parcalar, hazırlanan yağ ile yağlanıp tek tek bohca gibi katlanır. (Kat araları da yağlanır.)
Yaş bez altında 15- 20 dakika dinlendirilir. (İstenirse bu işlem bir kere daha tekrarlanır.)
Parcalar tekrar incecik acılır. Uzerine zeytinyağ surulur. Peynirli ic konup iki kenar peynirin uzerine kapatılır. Sonra 3 parmak genişliğinde gevşek olarak sarılıp tepsiye dizilir.
Uzerine yumurta sarısı surulup sıcak fırında pişirilir.
İsteğe gore susamla susleyebilirsiniz.
Alıntıdır...