14 Şubat Sevgililer Gunu icin plan yaptınız mı? Eğer bu sevgililer gununu evde gecirmek gibi bir planınız varsa, sevgilinize nefis bir akşam yemeği hazırlayın.

Gecenize lezzet katmak icin farklı tarifler arıyorsanız, sizin icin harika bir menu .
Aşk ve lezzet dolu bu menude;

KREMALI MANTAR CORBASI

Malzemeler
Tencere, Bıcak
Kesme tahtası, Tahta kaşık
Mantar (200 gram)
Zeytinyağı (yarım su bardağı)
Krema (1 su bardağı)
Soğan (1 adet)
Un (2 corba kaşığı)
Su (5 su bardağı)
Tuz
Puf Noktası
Mantarların beyazlaşması icin limonlu suda bekletebilirsiniz. Dilerseniz mantarları tavada kavurup yaptığınız miyanenin icine katabilirsiniz. Tercihe gore corbaya ince kıyılmış dereotu ilave edebilirsiniz. Corbayı dereotu ile susleyebilirsiniz.
YAPILIŞI
1- Tencereye yarım su bardağı zeytinyağını dokun ve kızdırın. 1 adet soğanı ince ince kıyın. Soğanları pembeleşinceye kadar yağda kavurun.
2- Bu sırada 200 gram mantarı ince ince kesin. Mantarları tencereye ilave edin.
3- Mantarlar suyunu cekene kadar, mantarları soğanlarla yaklaşık 5 dakika sote edin.
4- 2 corba kaşığı unu tencereye ilave edin. Hemen ardından 5 su bardağı sıcak suyu tencereye dokun. 1 su bardağı krema ve tuzu da ekledikten sonra 2-3 dakika daha kaynatın.
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

Malzemeler
500 gr salamura asma yaprağı
Yarım cay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
yarım limon suyunu
İc harcı icin
4- adet kuru soğan
1 cay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı kırık pirinc
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tarcın
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı kuş uzumu
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Zeytinyağını tencereye alın. Yemeklik doğradığınız soğanı biraz tuz ile 1 dakika kadar soteleyin. Uzerine cam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun
Pirincleri 1-2 su yıkayıp suzun ve pembeleşen soğanların uzerine ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun. Kavurduğunuz pirinclerin uzerine ic harcı icin gerekli tum malzemeyi koyarak iyice karıştırın.
Yarım su bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte pirincler suyu cekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın. Pirincler soğurken yaprakları yıkayın. 5 dakika sıcak su da beklettikten sonra 2-3 su yıkayın
Yaprakların buyukluğune gore hazırladığınız ic harctan koyarak sarın. Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık ya da kucuk asma yapraklarıyla kaplayın. Boşluk kalmayacak şekilde dolmayı dizin .
Sardığınız dolmaların uzerine porselen bir tabak kapatın. Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave ettikten sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Soğuk servis yapın...
TAHİNLİ PATATES SALATASI

Malzemeler
1 kg patates
1 limon suyu
1 demet maydanoz
1 su bardağı tahin
1 kahve fincanı sıvıyağı
2 diş sarımsak
Tuz
karabiber
kırmızıbiber
Yapılışı:
Patatesler haşlanır, soğutulup kup kup doğranır.
Bir demet maydanoz ince ince kıyılır, patateslere ilave edilir, karıştırılır.
Ustune kırmızıbiber ve karabiber ekilir.
Ayrı bir yerde 1 su bardağı tahin, limon suyu, sarımsak ve sıvıyağ cırpılır, patateslerin uzerine dokulur, servis yapılır.
SOYA SOSLU TAVUK

Malzemeler:
1 kg tavuk pirzola
2 adet domates
6 diş sarımsak
2 adet patates
10 dal maydanoz
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber, kekik
Hazırlanışı:
Tavukları ısıya dayanklı bir kaba dizin. Tavukların uzerine soya sosunu gezdirin ve incecik kıydığınız sarımsakları yerleştirin. Patates ve domatesleri kup kup doğrayın vetavukların uzerine dizin. Tum malzemelerin uzerine zeytinyağı gezdirin, kekik, karabiber ve maydanozu serpip, 190 derecelik fırında tavuklar kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
KAYISILI PİLAV

Malzemeler:
• 1 su bardağı pirinc
• 1 adet soğan
• 1 corba kaşığı tereyağı
• 8 adet kuru kayısı
• 1 corba kaşığı dovulmuş ceviz veya file badem
• Bir bucuk su bardağı su
• Yarım cay kaşığı tozşeker
• Tuz, karabiber
Yapılışı:
Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra suyunu suzun ve bol su ile yıkayın.
Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı tereyağında hafifce kavurun. İcine pirinc, ince doğranmış kuru kayısı ve cevizi ilave edin.
Su, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte pirinc suyunu cekene kadar pişirin.
10 dakika demlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
CİKOLATALI SUFLE

Malzemeler:
1.5 su bardağı toz şeker
80 gram bitter cikolata
1.5 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı kakao
1 su bardağı sut
3 yemek kaşığı un
4 adet yumurta
Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Dort sufle kabının icini yağlayıp toz şeker serpin. Bitter cikolatayı rendeleyin. Rendelenmiş cikolata ile birlikte toz şeker ve kakaoyu harmanlayın. Tereyağını bir tencerede eritip unu ilave edin. Un pembeleşmeye başlayınca sutu azar azar ve surekli karıştırarak ekleyin. Rendelenmiş cikolatalı, kakaolu ve şekerli karışımı ilave edip karıştırmaya devam edin. 2-3 dakika sonra yumurta sarılarını ekleyin. Kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ekleyip kar gibi oluncaya kadar cırpın. Bunu cikolatalı karışıma ekleyerek kaşıkla sondurmeden karıştırın. Karışımı sufle kaplarına paylaştırın. Onceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp pudra şeker serpiştirip sıcak servis yapın. Dilerseniz mevsime gore meyveyle de servis edebilirsiniz.
AŞK KURABİYESİ

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr. oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
2 yumurta
1 cay kaşığı kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 corba kaşığı toz fındık
Uzeri icin:
Cilek marmelatı
pudra şekeri
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi acın. Actığınız kısma yumurtaları kırın. Havuzun kenarına pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve toz fındıkları dokun.Yumurtaların uzerine yumuşamış olan tereyağını koyun. Ortadan başlayarak yoğurun. İyice yoğurduktan sonra yuvarlayın ve merdaneyle acın. Actığınız hamurdan kalpler kesin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kalpleri dizin. Ustlerine koyacağınız ici boş kalpleri yapmak icin daha kucuk bir kalp kalıpla iclerinden kalpler cıkarın. İci boş olan kalpli kalıpları da tepsidekilerin uzerine yerleştirin. Yapışmaları icin aralarına yumurta akı surun. Artan hamurları tekrar yuvarlayıp acın ve yine ici boş ve dolu kalp kalıplar kesip tepsiye dizin. Onceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kurabiyeleri pişirdikten sonra boşluklara cilek marmaelatı koyun. Servis ederken ustlerine pudra şekeri eleyin. Afiyet olsun.
ALINTIDIR..