MALZEMELER

1 su bardağı ılık sut

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

1 paket instant maya (kuru maya)

2 yumurta(sarıları uzerine surmek icin beyazları hamurun icine)

aldığı kadar un

hamurların aralarına surmek icin yumuşak margarin veya tereyağı

İc harcı icin lor veya beyaz peynir

YAPILIŞI

Geniş bir kaseye sut,sıvı yağ,su,tuz ve şekeri koyun elinizle karıştırın un ve mayayı ekleyerek guzelce yoğurun,kabımızın uzerini kapatarak hamur iki kat oluncaya kadar mayalanmaya bırakın.

Hamuru 12 eşit parcaya bolun 3 erli guruplar halinde ayırın her parcayı biraz unla servis tabağı kadar acın ilk actığınıza yumuşak yağınızdan surun ikinci actığınızı uzerine kapatın tekrar surun ucuncu actığınızıda uzerine kapatıp onun uzerinide yağlayın karşılıklı kenardan iceriye doğru rulo yapıyoruz(resimde gosterdiğim gibi)bir tarafı diğer tarafın uzerine katlıyoruz elimizle biraz bastırıp bekletiyoruz diğer bezelerede aynı işlemi yapıyoruz.Merdane ve elimizle uzunlamasına acıp tekrar yaplıyoruz uc parmak genişliğinde kesip ucuna ic harcımızı koyup rulo yapıyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip uzerine yumurta sarısı suruyoruz yarım saat kadarda tepside mayalandırıp onceden ısıtılmış 200 derece fırında uzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..

AFİYET OLSUN..
ALINTIDIR..