Malzemeler

1 tepeli su bardağı leblebi tozu (ben bir su bardağı leblebiyi cekerek elde ettim.)
100 gr. tereyağı (yarısını sıvıyağ olarak kullanabilirsiniz)
1 su bardağından biraz eksik toz şeker (cok tatlı seviyorsanız tam bir bardak ekleyin)
1.5 su bardağı sıcak sut (aslında soğukta olsa fazla bir şey farketmiyor.)

YAPILIŞI

Tereyağını tavaya koyup eritin
Leblebi tozunu ekleyin. Hafifce kavurun.
Uzerine şeker ve sutu ekleyin hızla karıştırın.
Toparlandıktan sonra 3-4 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
Hafif ılınınca kalıpla veya elinizde sıkarak şekil verin.
Afiyet şifa olsun.
Not: Eğer isterseniz leblebi ununu kavurma aşamasında icine badem, ceviz, fıstık gibi cerezler ekleyebilirsiniz. Eğer helvanın kıvamı cıvık gibi olursa biraz daha leblebi unu ilave edebilirsiniz
Genişletmek icin tıkla...


ALINTIDIR..