

Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 cay bardağı sut
- 1.5 cay bardağı şeker
- 2 cay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Once yumurtanın icine şekeri ekleyip, bir sure cırpın. Ardından butun malzemeler konur ve iyice cırpılır. 6 adet neskafe fincanı yağlanır. (Kekte yağ olmadığından, mutlaka iyice yağlayın; yoksa yapışır.) Kek hamuru ile, fincanların yarısını doldurun. Yayvan bir tencereye fincanları dizin. Fincanların yarısına gelecek şekilde ılık su ekleyin.
Tencerenin ağzı acık bir şekilde, su kaynayana kadar bekleyin. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatın. Ağzını hic acmadan, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Altını kapattıktan sonra, 15 dakika kapağı acmadan dinlendirin.
Afiyet Olsun..