
MALZEMELER
1lt sut
125gr margarin
9 corba kaşığı un
9 corba kaşığı şeker
2 paket vanilya
2 adet damla sakızı
UZERİ İCİN: Hindistan cevizi,cekilmiş fıstık
HAZIRLANIŞI: Margarini tencereye koyup eritin ve unu ekleyip kokusu cıkana kadar hafif kavurup yavaş,yavaş sutu ekleyerek karıştırın.Orta ateşte surekli karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca şekeri ve damla sakızını ekleyip 5dk daha pişirip ocaktan alın..
Ocaktan aldığınız muhallebiyi yaklaşık 10dk mikserle cırpın (uzun dar bardak kullandım ben) Bardakları su ile calkalayıp hazırlanan muhallebiyi bardaklara doldurup ilk sıcağı cıkınca buzdolabında bir gece beklettikten sonra muhallebili bardakların uzerlerine su ekleyip hemen boşaltıp tatlıları bardaktan cıkartıp ıslatılmış bıcak ile istenilen genişlikte dilimleyerek her tarafını hindistan cevizine bulayıp fıstıkla susleyip servis yapın.
Muhallebileri bardaktan kolay ve sorunsuz cıkartmak icin hemen suyun altına tutup cekin ve bardaktan cıkartın.Suya tutulmasındaki amac tatlıların bardaktan daha kolay ve sorunsuz cıkması icin ve hindistan cevizine rahat bulanması icin.Bardaktan kutle halinde cıkan tatlıyı istenilen genişlikte ıslatışmış bıcak ie dilimlere kesip hindistan cevizine bulayın.Cıvık yada sulu olmuyor cok basit ve lezzetli..
Afiyet Olsun..
ALINTIDIR...