SINEMIS CHEESECAKE yapımı icin malzemeler;

Tabanı icin:
1,5 paket eti burcak
100 gram margarin/tereyağı1 cay kaşığı toz tarcın

Ici icin:
100 gram şeker
125 ml su
2 adet vanilya cubuğu
1 corba kaşığı margarin/tereyağı
1 corba kaşığı buğday nişastası
1 corba kaşığı un
3 adet kuplere bolunmuş sert sulu elma

Kreması icin:
1 kutu migros krema peyniri
50 gram şeker
1 adet yumurta
1 corba kaşığı limon suyu
1 cay kaşığı toz vanilya
1 corba kaşığı buğday nişastası

Ustu icin;
Cırpılmış kutu krema
Toz tarcın

Hazırlanışı:
1. Tart kalıbının tabanına ve kenarlarına cok az miktarda margarin/tereyağı surup, icine kenarlarından beşer santim taşacak şekilde yağlı pişirme kağıdını serin.

2. Tartın kenar kısmını hazırlamak icin; margarin/tereyağını ufak boy bir tencerede eritin. Biskuvileri elinizde ufalayarak ya da mutfak robotundan gecirerek erimiş yağın icine katın ve iyice karıştırın. Karışımı, pişirme kağıdı serdiğiniz tart kabınızın tabanını ve yanlarını kaplayacak şekilde yayın. Daha onceden 170C ısıtılmış fırında 6-8 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

3. İcini hazırlamak icin; vanilya cubuklarını bıcak yardımıyla boydan ikiye ayırın. İcinden dokulen minik cekirdekleri, elmaları ve ici icin gereken diğer malzemeleri de ekleyerek orta boy bir tencereye koyun, kaynama noktasına gelene kadar kısık ateşte pişirin. Pişen karışımı soğumaya bırakın.

4. Kremasını hazırlamak icin; karıştırma kabında şeker ve krema peynirini bir dakika boyunca el mikseriyle cırpın. Ardından buğday nişastası, yumurta, vanilya ve limon suyunu da ekleyerek bir dakika daha cırpın. Onceden hazırlamış olduğunuz tart kabına once elmalı ici, uzerine de krema harcını dokerek 170C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabında 8 saat soğutun. Servis ederken pişirme kağıdından cıkartın, uzerini krema ve toz tarcın ile susleyin. Ve tebrikleri kabul edin! 

Afiyet olsun !