Merhaba Arkadaşlar,
Mehter marşı eşliğinde cunku, bu lezzetlbeni tanıştıran Habib amcam pişene kaşar tencere
kapaklarıyla mehter marşı dinletti bize sebebini halen oğrenemedim

Alışverişi yapıp eve geldim ve lezzetli pilavımızın yapımına başlıyoruz.

Yukarıda gorulduğu uzere malzemelerimiz, ben 3-4 kişilik yaptım olculerimde ona gore

250 gram et ( etimizde buzluktan)
2 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet havuc
1 adet patates
1 su bardağı princ
1 su bardağı bezelye ( tabi ben bezelye diye bamya almışım

isteğe bağlı tuz ve yağ

İkinci aşamamız, yine yukarıda resimdende anlaşalıcağı gibi, patlıcanı alalı soyuyoruz.
(ben kabak ve havucu soymuyorum vitaminin gittiğini duşunuyorum. )

Sebzelerimizi birer santim kalınlığında boyuna dilimliyoruz

Dilimlenen sebzelerimizin renkleri pembeşene kadar kızartıyoruz .

Sebzelerimiz hazır ...

Etlermizi kuş başı doğruyoruz. ( benim et buzlu olduğu icin ben doğranmış aldım. )

2 cay kaşığı kadar margarinle etlerimizi kızık ateşte kendi suyunu cekene kadar pişiriyoruz.

yemeğim piştiğinde tencereden kolayca ayrıla bilmesi icin yine cok cok az margarini tenceremin yan duvarlarına ve dibine suruyorum ve uzun şeritler halinde doğrayıp kızartığım sebzeleri keyfimce yine yan duvarlara diziyorum.

pirinclerim de yıkanıp hazır hale geldiler.

etimizde suyunu cekip tencerenin dibindeki yerini alıyor.

Yıkadığım pirinclerimide etin uzerine yayıyorum.
Pirinclerin uzerine bezelye koymalıydım ama ben uşengec buzluğumdaki yerine hazır almaya kalkınca
bezelye oldu bamya malesef buzluktakilerdende cok az gorsel yapabildim kendimce )

Sebzelerin pirinc hizasının uzerinde kalan kızımlarınıda pirinclerin uzerine kapatıyoruz.

Her zaman pilavımı olcuyle yaparım ve 2 katı da su koyarım yine aynı şekilde
1 bardak pirinc kullandığım icin 2 bardak soğuk yada sıcak tercih sizin yuzla karıştırarak
temceremin bir koşesinden ilave edip kapağı kapatıyorum.

Şurdan bi goz atalım bakalım ne durumda.... Hmmmm evet pişmiş altını kapatıp 5-10 dakika kadar dinlendirelim.

ve sunum yapacağımız tabağımıza tenceremizi ters ceviriyoruz.

Afiyet olsunnnnnn...
" salata ve yoğurtla servis yapılmalıydı ancak evde kimse olmadığı ve ziyan olmaması icin, kendi yaptığım turşularımla kendime servis yaptım :26:"