2012_02_01_archive.html

Malzemeler

4-5 ad. kereviz
1 baş kuru soğan
2 ad. havuc
Bir cay kaşığı tuz
2 ad. kesme şeker
1 ad. limonun suyu
1 yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile cok az kavurun. Havucları yarım ay şeklinde doğrayıp soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin.

Kerevizleri soyup, dilediğiniz buyuklukte doğrayarak bekletmeksizin tencereye ekleyin. (Soyup bekletince hemen kararabilir.) Bir kase suda 1 yemek kaşığı unu cozup tencereye ekleyin.

Uzerlerini gecmeyecek kadar su, limon suyu, kesme şeker ve tuzu ekleyip havuclar ve kerevizler yumuşayıncaya dek pişirin. Soğuk servis edin.

NOT : Dilerseniz kerevizlerin tepesindeki yeşi kısımları da yemeğe ekleyebilirsiniz. Ayrı bir lezzet katacaktır.

Afiyet Olsun...