
Malzemeler
- 350 Gr Kaşar Peyniri
- 1 Adet Kırmızı Biber
- 1 Paket Maya
- 1 Cay bardağı Sut
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 4 Su bardağı Un
- Kararında Su
Hazırlanışı
4 su b. un karıştırma kabına alınır. Ortası acılarak maya konur. Kenarlarına tuz serpilerek ortadab başlanarak karıştırılır. Sut ve alabildiği kadar su ile hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur 4 bezeye ayrılarak servis tabağı buyukluğunde acılır. Kenarları kıvrılarak icerisine kaşar peyniri rendesi konur. Uzerine kırmızı biber halkaları konularak yağlanmış tepsiye alınır. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişrilir. Pişdikten sonra kenarları tereyağı ile yağlanarak servis yapılır.
ALINTIDIR...